Mantelzorg coaching

Uiteraard help ik je, natuurlijk verzorg ik je en sta ik voor je klaar

We slaan gedurende ons leven allemaal wel eens de cape van mantelzorger om.
Er zijn voor onze naasten doen we immers met overtuiging en liefde.
Dat is heel mooi, maar soms is het ook heel pittig.
Mijn eigen levenservaring als (mantel)zorger neem ik mee in de coaching.
We kijken o.a. naar het evenwicht tussen draagkracht en draaglast en de balans in jouw leven.

Met liefde

De reden dat je mantelzorg op je neemt gaat vaak verder dan ‘omdat het nu eenmaal zo hoort.’

De reden dat je mantelzorg op je neemt gaat vaak verder dan ‘omdat het nu eenmaal zo hoort.’
Je doet het vanuit liefde voor een ander, voor het belang van menselijkheid en vanuit jouw gevoel van empathie. Het gaat om de blik in iemands ogen die je hart raakt, voor de diepe verbinding die niet in woorden te bevatten is. Dan zoek, zie en vier je samen de kleine overwinningen. Je koestert de mooie momenten en realiseert je wat er écht toe doet in het leven.

Iedereen krijgt gedurende zijn of haar leven de rol van mantelzorger toebedeelt. Soms is dit voor even, in andere gevallen voor de rest van je leven. Of het nu gaat om je ouder wordende ouders, een familielid, naaste of iemand anders in je omgeving. Dat is natuurlijk fijn om te kunnen doen, maar omdat het vaak zo vanzelf gaat vergeten we onszelf in het proces weleens.

Zorgen voor jezelf

Als het gaat om kortdurende hulp is dat vaak niet zo’n probleem;

Als het gaat om kortdurende hulp is dat vaak niet zo’n probleem; een beetje schuiven, passen en meten in de planning en dan heb je daarna weer tijd om bij te komen. Wanneer de zorg voor een ander langer en soms voor onbepaalde tijd voortduurt, kan het weleens pittig worden.

Vaak merk je pas dat je over je eigen grenzen bent gegaan als het te laat is. Soms voel je het niet eens meer omdat je de tanden op elkaar hebben gezet en blijft doorgaan. De mens heeft wonderbaarlijk veel doorzettingsvermogen als het nodig is, maar het gaat uiteindelijk ten koste van jezelf. Wanneer de draaglast continue net iets hoger blijft dan de draagkracht dan loop je op je reserves. Op termijn blijf je achter met gevoelens van stress, (chronische) vermoeidheid en een algehele disbalans in je eigen lijf en leven.

Iedere mantelzorger heeft zijn eigen verhaal

de ouder

Zorgen voor een zorgintensief kind is geen sprint, het is een marathon. Je leert jezelf steeds opnieuw kennen, door de ogen van je eigen kind.

het kind

Niemand kan de tand des tijd doen stilstaan, of heeft controle over alles wat er gebeurt in het leven. We hebben wel als individu grip op hoe we reageren.

de brus

Op jonge leeftijd kan een kind onbewust aanvoelen dat ouders het al druk en moeilijk genoeg hebben en zichzelf wegcijferen om niet tot last te zijn.

de partner

Samen zullen jullie een nieuwe fase van de relatie in gaan. Bereid om er voor elkaar te zijn, te troosten en door moeilijke momenten heen te slepen.

de goede buur

Wanneer het je tweede natuur is om er voor anderen te zijn, dan voel je waarschijnlijk helemaal niet wanneer jouw emmer volstroomt.

Zet meteen de eerste stap en neem contact op voor meer informatie

Wil je bellen of mailen?

2 + 5 =