Stress coaching

Wanneer je door aanhoudende stress je evenwicht verliest

Langdurige stress heeft gevolgen op alle vlakken in je leven; fysiek, mentaal, emotioneel en sociaal.
Er ontstaan onduidelijke klachten en je voelt je allesbehalve vitaal.
Je merkt die disbalans vaak pas als je batterij al te leeg is geraakt.
Coaching helpt je om weer ontspanning te vinden, balans te herstellen en te kijken hoe je verder kunt.

Stress effect

Waarom stress in zekere mate zinvol is.

Stress kan heel nuttig zijn. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat je nét iets sneller oversteekt als er onverwacht een auto de hoek om komt scheuren. Stress is in de basis niet slecht, zoals veel mensen tegenwoordig denken. Het wordt pas schadelijk op het moment dat er geen balans meer is tussen de inspanning van stress en de ontspanning in je zenuwstelsel. Aanhoudende stress heeft vervelende gevolgen voor zowel je lichamelijke gezondheid als je mentale vitaliteit. Het verstoort je dagelijks functioneren en je interne immuunsysteem. Het veroorzaakt angst of stemmingswisselingen en kan op den duur zelfs bepaalde hersengebieden beschadigen.

Burn out

Het gevolg van aanhoudende stress.

Wanneer je korte momenten of tijdelijke periodes van stress ervaart, herstel je daar meestal gewoon weer van. Heb je echter te maken met een langdurige beleving van gestreste gevoelens, dan wordt het een ander verhaal. Als je niet meer in het ‘rust-en-herstel-gedeelte’ van je zenuwstelsel terecht komt, raakt je hormoonhuishouding dermate uit evenwicht dat je daar veel last van kunt hebben. Overspannen raken of een burn-out krijgen, zijn het gevolg als je niet ingrijpt. Tijdens de coaching sporen we samen de disbalans op. We onderzoeken dan wat er voor jou nodig is om die te herstellen. Zo kun jij weer meer vitaliteit, ontspanning en levensgeluk ervaren.

Herstel

Wat is er nodig om de balans te herstellen.

Wellicht heb je al eens een burn-out gehad of ben je er nog van herstellende. Herstel is nooit een lineair proces en kost vaak meer tijd dan je zou willen. Het risico dat je van de regen in de drup belandt is groot als je je eigen valkuilen niet leert herkennen. Door te lang in een bepaalde stressmodus door te blijven gaan, kun je soms ongevoelig worden voor de signalen die je lijf je geeft. Een terugval zal onvermijdelijk op de loer liggen als je geen fundamentele aanpassingen maakt in je manier van leven. Soms zijn kleine veranderingen in je denken en doen al genoeg om positieve effecten teweeg te brengen.

|

“Het inzicht wat je mij hebt gegeven over de uitleg van het parasympatisch zenuwstelsel had ik echt even nodig om mijn eigen herstelproces te begrijpen.”
– Jeannette

Zet meteen de eerste stap en neem contact op voor meer informatie

Wil je bellen of mailen?

7 + 1 =