Suzanne Bindels

Coach • Yogadocent • Zorgverlener

Als yogadocent komen er vaak mensen bij me met stress gerelateerde klachten.
Yoga, mindfulness en meditatie zijn effectieve hulpmiddelen die je rust kunnen brengen.
Tijdens coaching is er meer ruimte om de diepte in te gaan.
We kijken naar wat écht belangrijk is voor jou.
Bijvoorbeeld door te onderzoeken wat jij nodig hebt om balans te creëren.

Yogadocent

Mijn naam is Suzanne Bindels, leuk dat je meer over mij wilt weten.

Wellicht weet je dat ik sinds 2014 yogadocent ben en met mijn onderneming Agora Yoga lessen en dagretreats organiseer op het gebied van ontspanning, bewustwording en flexibiliteit. Nadat ik een aantal jaren in de gehandicaptenzorg werkzaam was, had ik zoveel last van rugklachten dat ik wist dat er iets moest gebeuren.

Van daaruit is yoga op mijn pad gekomen, of ik op het yoga pad, het is maar net hoe je het bekijkt. Naast dat ik bewust leerde mijn fysieke lichaam goed te activeren en het belang van de ademhaling ervoer, heeft het me veel ontspanning en persoonlijke verdieping gebracht. Dit maakte dat ik al snel besloot een docentenopleiding te volgen om mijn ervaringen zo te kunnen delen met anderen.

Ik vind het elke keer weer ontzettend mooi om de ruimte te kunnen bieden waar mensen tot zichzelf kunnen komen, ze te zien zuchten en de spanning van ze af te zien glijden. Het is mijn wens om mensen meer in verbinding met zichzelf te brengen zodat ze vitaliteit en balans voor zichzelf kunnen creëren. Naast yoga is ook coaching een effectieve manier om jou hierin te ondersteunen.

Ik kijk graag met je mee naar hoe jij ontspanning, balans en vitaliteit kunt creëren.

Mantelzorger

Ik ben opgegroeid als ‘het zusje van,’ een brus zoals dat genoemd wordt.

Mijn zus heeft een ernstige meervoudige beperking, maar ze is zoveel meer dan dat. Ze is de meest liefdevolle en pure persoon die ik ken en ik ben altijd dankbaar geweest zo’n bijzondere band met haar te mogen hebben. Op jonge leeftijd besefte ik al dat het opgroeien in deze situatie mij mede heeft gevormd tot de persoon die ik ben.

Toch heeft het nog wel wat jaren en levenslessen geduurd voordat ik me realiseerde wat de diepere gevolgen waren. Het is voor mij heel lang een ingesleten automatisme geweest om mezelf weg te cijferen, zo min mogelijk ruimte in te nemen en er vooral voor anderen te zijn. Met vallen en opstaan werd ik me hier bewust van. Ik worstelde een tijdje met het idee dat ik dan maar mijn hele dienstbare persoonlijkheid los moest laten. Het leek een onmogelijke opgave, want wie zou ik dan nog zijn als ik niet meer zorgzaam en inlevend zou kunnen zijn? Inmiddels weet ik dat het niet nodig is om je ware aard los te laten, het is juist zo mooi om te kunnen omarmen wie je werkelijk bent! Wel is het essentieel om balans te vinden in je zijn en doen.

Clichés zijn vaak gewoon ontzettend waar, en dat geldt ook voor de uitspraak dat je eerst voor jezelf moet zorgen om er voor anderen te kunnen zijn.

Coach

Mijn kennis van yoga en mindfulness neem ik mee in de coaching.

Voordat ik de yogadocentenopleiding deed, volgde ik een korte studie creatieve therapie. Creativiteit is namelijk altijd al een belangrijke uitingsvorm voor mij geweest, zowel voor persoonlijke ontwikkeling als voor ontspanning. Vanuit de yogalessen merkte ik dat er veel mensen bij me kwamen met stressgerelateerde klachten of burn-outs. Yoga kan hier zeker helpend in zijn.

In mijn lessen nodig ik mensen altijd uit om te kijken naar datgene wat zich in het moment aandient, te erkennen en accepteren dat er is wat er is. Vanuit het verlangen om mensen individueel nog effectiever en diepgaander te begeleiden, heb ik de opleiding tot Stress Coach gevolgd. De prestatiegerichte maatschappij en de zeer stressvolle tijd waarin we leven maakt dat velen (ongemerkt) ontzettend hoge druk ervaren. Hierdoor raken we steeds verder uit contact met onszelf, weten we niet meer hoe te navigeren en tegelijkertijd vanuit ons hart te blijven leven. Tijdens de coachingssessies kijk ik met je mee naar welke koers jij wilt gaan varen. Samen onderzoeken we de knelpunten waardoor je je niet optimaal voelt en kijken we naar de mogelijkheden om beter met jezelf in balans te komen.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn en wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact op voor een kennismaking.
.

Suzanne Bindels

Blogs

Meer over mijn verhaal, visie en werkwijze lees je in mijn blogs.

Agora Yoga

Meer weten over groepslessen, dagretreats en de mogelijkheden op het gebied van yoga, kijk dan verder op deze website.

Het heen en weer bootje

Op basis van mijn eigen ervaring heb ik een kinderboek uitgebracht, speciaal voor kinderen met gescheiden ouders.

Zet meteen de eerste stap en neem contact op voor meer informatie

Wil je bellen of mailen?

10 + 2 =